Broskyňová torta

Možno budeš potrebovať

  • Rozpočet na 12 kúskov: 750 g broskýň
  • 6 plátkov želatiny
  • 1 tenký tortový korpus
  • 300 g vanilkovej zmrzliny
  • 2 lyžice mandľových úlomkov
  • 1/4 l sľahačkovej smotany
  • 30 g cukru

Postup

Broskyne dáme odkvapkať. Šťavu z nich vyvaríme na 1/8 l. Želatínu necháme v studenej vode napučať, vytlačíme a rozpustíme v šťave z broskýň. Odložíme do chladu. Tortový korpus – či už upečený doma alebo kúpený v obchode – vložíme do tortovej formy. Naplníme broskyňami, 12 pekných kúskov si odložíme na zdobenie. V chladničke necháme vanilkovú zmrzlinu mierne zmäknúť. V studenej miske ju vymiešame do jemného krému, pridáme vychladnutú šťavu z broskýň. Všetko spojíme a nalejeme na broskyne. Zarovnáme a odložíme do chladničky. Mandle nasucho opražíme. Vyšľaháme šľahačku s cukrom a nastriekame na tortu 12 ružičiek. Napokon ozdobíme opraženými mandľami a odloženými kúskami broskýň.

Posted on 11 novembra, 2012, in zákusky a torty. Bookmark the permalink. Pridaj komentár.

Pridaj komentár